Digitalno Snimanje

Digitalno Snimanje

Digitalizacija je značajno uticala na poboljšanje kvaliteta i efikasnosti rada u stomatologiji.

Zahteva mali prostor, a nudi visoke performanse.

Digitalizacija je dovela do visokog stepena efikasnosti i uštede prostora u svim klinikama i bolnicama, pa tako i u stomatološkim ordinacijama. 

Takođe, digitalno snimanje zuba je rezultiralo kvalitetnim snimcima i stabilnim rendgenskim slikama i eliminisalo je potrebu za obradom istih u mračnoj sobi. Proces snimanja je čist i dijagnoza se može postaviti brzo i efikasno.

Ovaj medicinski sistem za snimanje slika je postavljen kao novi standard za svaku ozbiljnu medicinsku ustanovu.

Koje su prednosti digitalnog snimanja?

Pacijent obično posećuje stomatološku ordinaciju svakih šest meseci. Digitalno snimanje omogućava pomno praćenje transformacija zuba. Razvoj karijesa ili stepen istrošenosti zuba beleže se u različitim fazama. Osim što fotografski snimaju pacijentove zube, uređaji ponekad nude i mogućnost simulacije tretmana. Takođe, komunikacija sa kolegama ortodontima i zubnim tehničarima se poboljšava digitalnom stomatološkom fotografijom.

Detaljno snimanje je od suštinskog značaja za vršenje pregleda, postavljanje dijagnoze i određivanje lečenja. Snimak prikazuje mrlje, pukotine, habanje, erozije, karijes, itd. Snimajuči s pravilnim intenzitetom boje, stomatolog uočava razliku između zdravog i bolesnog tkiva.

Naša stomatološka ordinacija poseduje i aparat za snimanje zuba. To u mnogome olakšava lečenje Vaših zuba i štedi Vaše vreme. Ne morate ići posebno negde na snimanje. Samo prošetate do druge sobe, obavite snimanje koje kratko traje i vratite se u stolicu. Za to vreme, Vaš stomatolog će već na svom monitoru imati snimak pred sobom.

Reč je o aparatu za snimanje ORTHOPHOS XG 3D, koji u estetskoj stomatologiji dizajna predstavlja najbolju i najsavremeniju stomatološku opremu.

Zadovoljstvo nam je što u našoj stomatološkoj ordinaciji možemo da Vam pružimo uslugu digitalnog snimanja - OPT snimanja obe vilice i pojedinačno snimanje svakog zuba digitalnim senzorom. Naš aparat omogućava sliku najvišeg kvaliteta sa najnižom dozom zračenja. Snimanje je udobno za pacijenta i sprečava pogrešno pozicioniranje, tako da smanjuje potrebu za ponavljanjem radnje. Obavlja se lako i brzo i traje oko 14 sekundi.

Sadrži širok spektar panoramskih i 3D prikaza, a njegovi rendgenski programi olakšavaju tačnu dijagnozu.

Kontaktirajte nas i zakažite konsultaciju i pregled.

Ostale stomatološke usluge: