Dentalni Turizam

Dentalni Turizam

dental turizam

Stomatološki ili dentalni turizam je jedna od grana medicinskog turizma, a podrazumeva putovanje u drugi grad ili stranu državu zarad podvrgavanja određenoj stomatološkoj proceduri ili intervenciji. Ukratko, to je vrsta odmora čiji je primarni cilj dentalna nega, ali koji nudi i mogućnost uživanja u raznim turističkim atrakcijama i aktivnostima.

Prednosti dentalnog turizma

Jedan od glavnih razloga zbog kog je dentalni turizam doživeo procvat u protekloj deceniji je velika razlika u ceni stomatoloških usluga. Dentalni turisti, tj. pacijenti, na svom putovanju mogu očekivati najkvalitetnije stomatološke usluge koje se primenjuju i u najrazvijenijim zemljama, a sve to uz cene koje mogu biti i nekoliko puta manje. Do ovih razlika u cenama dolazi zahvaljujući ekonomskim razlikama i različitim troškovima života i rada u različitim državama. Stoga ni ne čudi što se ljudi često odlučuju na ovakva putovanja - dođu da izleče i ulepšaju zube, a ono što su uštedeli na stomatološkim tretmanima, mogu da iskoriste za odmor, razgledanje i upoznavanje zemlje u koju su došli. I pored svog opuštanja i stomatološkog tretmana, pacijenti se uglavnom vraćaju kući sa nešto ušteđenog novca u odnosu na onu svotu koju bi potrošili da su isti stomatološki tretman obavili u svojoj državi.

Stomatološka ordinacija “Estetika Dent” nudi sve usluge implantologije, parodontologije, ortodoncije i protetike, kao i sve vidove smeštaja i prevoza sa aerodroma i na aerodrom za sve pacijente iz inostranstva. A u međuvremenu - uživajte u čarima Novog Sada, evropske prestonice kulture!

Novi Sad je administrativni, privredni, kulturni, naučni i turistički centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, a po veličini je drugi grad u Srbiji, odmah posle Beograda. Osnovan je 1694. godine, a kako je dugo vremena bio centar srpske kulture, često je nazivan Srpska Atina.

Jedno od najvažnijih polazišta novosadskih turističkih ruta je svakako glavni gradski trg - Trg slobode, kog okružuju mnoge stare građevine, od kojih su najvažnije Gradska kuća i rimokatolička Crkva imena Marijinog. Ulice Zmaj Jovina i Dunavska, ispresecane pasažima u kojima je mnoštvo prodavnica, restorana, zanatskih radnji, muzeja i galerija, deo su uvek žive pešačke zone centalnog gradskog jezgra. Pašićeva ulica sa ulicama Zlatne grede, Grčkoškolskom, Miletićevom i Trgom Marije Trandafil predstavlja još jednu važnu zonu starog jezgra Novog Sada u kojoj se nalaze Saborna crkva Sv. Đorđa, Platoneum, zgrada nekadašnje Srpske pravoslavne gimnazije, Nikolajevska crkva, Matica srpska itd. Naravno, poseta Novom Sadu ne može biti kompletna bez obilaska Petrovaradinske tvrđave koja spada među najznačajnije sačuvane evropske fortifikacije. Pored toga što je simbol Grada, ona je i svedok multikonfesionalne tradicije snažno oslonjene na evropsku kulturu. Danas je to prostor gde se nalazi oko stotinu umetničkih ateljea, zatim restorani, kafei, muzeji i galerije, kao i mesto gde se svake godine održava EXIT festival.

Stomatološka ordinacija  “Estetika Dent” i Novi Sad će rado biti Vaši domaćini. Dobrodošli!