Beljenje zuba

Beljenje Zuba

Belenje zuba je sve traženiji kozmetički tretman. Boja zuba predstavlja individualnu  karakteristiku svakog pojedinca. Problem potamnelih zuba se u mnogim slučajevima pripisuje nepovoljnim genetskim karakteristikama, pušenju, starosti zuba i unosu određene hrane ili pića, kao što su kafa, slatikiši i veštačke boje.

Šta utiče na promenu boje zuba?

Žuti i čak tamnosivo obojeni zubi mogu biti rezultat mnogih svakodnevnih faktora, uključujući pušenje, pijenje kafe, čaja, crnog vina, obojenih bezalkoholnih pića, određenih antibiotika. Ako ste godinama bili pušač ili ste ljubitelj kafe, verovatnoća da Vaš osmeh nije tako beo kao nekada je velika.

Šta je belenje zuba?

To je svaki tretman koji uzrokuje da zubi postanu belji. Da biste zubima vratili sjaj prošlosti, moguće je birati između različitih vrsta izbeljivačkih tretmana, brzih i neinvazivnih.

Imajte na umu da promene boje zuba mogu biti površinske (kao što su one izazvane prekomernom konzumacijom kafe ili duvana) ili duboke (poput onih koje prouzrokuje uzimanje određenih vrsta lekova). Takođe, izbeljivanje zuba se može izvesti na vitalnim zubima i na onima koji to više nisu, s tim da je u ovom drugom slučaju, postupak malo složeniji i zahteva duže vreme izvršenja.

Vrste izbeljivanja zuba

Postoje dva osnovna načina izbeljivanja zuba i to: mehaničko beljenje (trljanjem) i hemijsko izbeljivanje (tretiranje hemijskim sredstvima).

Bez obzira da li je mehaničko ili hemijsko, izbeljivanje zuba može biti profesionalno ili kod kuće.

belenje zuba

Profesionalno belenje zuba

Profesionalno izbeljivanje se mora obaviti u stomatološkoj ordinaciji i mora ga obavljati stomatolog. Ovo izbeljivanje je, naravno, efikasnije od izbeljivanja kod kuće u pogledu brzine i stepena dobijenog rezultata.

Nakon višedecenijskog iskustva, mi Vam nudimo različite tehnike ordinacijskog i kućnog beljenja zuba uz maksimalnu dodatnu zaštitu desni, usana i samih zuba.

Beljenje lampom sa vodonik-peroksidom, pokazalo se kao najstabilnije rešenje. U ponudi je takođe beljenje sa novim vrstama gelova.

Kako možete što duže zadržati belinu svojih zuba?

Rezultate tretmana izbeljivanja zuba možete produžiti izbegavanjem hrane i pića koji izazivaju nastanak mrlja na zubima, poput kafe, čaja, crnog vina, obojenih bezalkoholnih pića i duvana.

Ako ne možete bez jutarnje kafe ili popodnevnog vina, pokušajte piti kroz slamku da biste izbegli kontakt sa zubima što je više moguće. Takođe je važno održavati usta čistim redovnim pranjem zuba i korišćenjem konca za zube.

Koliko godina morate da imate da biste izbeljivali zuba?

U većini slučajeva, svako stariji od 10 godina može izbeliti zube, jer je to uglavnom doba do kada su narasli svi prednji stalni zubi.

Galerija

Ostale stomatološke usluge: