Rad sa Decom

Deciji Zubar - Rad sa Decom

Naš deciji zubar posvećuju dodatnu pažnju i vreme kako bi Vašoj deci preneli važnost dobrog oralnog zdravlja.

Vilica i zubi Vašeg deteta se često menjaju tokom prvih godina razvoja. Stoga dovođenjem deteta na redovne stomatološke preglede možemo otkriti probleme sa zubima i lečiti zube u ranim fazama.

Ovo je vitalni korak ka dobrom doživotnom pristupu održavanja zdravog osmeha i vezi punoj poverenja. Važno je da odnos između stomatologa i pacijenta bude dobar, kako bi postojao kontinuitet nege. Poznato lice i okruženje pružaju da sama poseta predstavlja pozitivno iskustvo. Ono što je ključno jeste stvaranje pozitivnog odnosa punog poverenja sa detetom, kako bi ono bilo rado da sarađuje. Zbog toga naši stomatolozi posvećuju dodatno vreme i idu korak po korak, dok dete ne bude spremno na intervenciju.

deciji zubar

Karijes kod mlečnih zuba je progresivan proces koji dovodi do bukvalnog uništavanja zuba, pa samim tim zahteva stomatološki tretman isto kao i propadanje stalnih zuba.
Kod očuvanja zdravlja mlečnih zuba, veoma je važna prevencija. Prekomerna količina grickalica prepunih konzervanasa, boja i hidrogeniranih masnoća pogoduje bakterijama usne šupljine. Među faktorima koji mogu predisponirati karijes na mlečnim zubima je i nedostatak fluora. Preventivnu terapiju karijesa dodavanjem fluorida ishrani dece propisuje isključivo stomatolog ili pedijatar.

deciji zubar

Plombiranje i očuvanje mlečnih zuba je od velike važnosti i zbog “čuvanja mesta” stalnim zubima i održavanja njihovog pravilnog rasporeda u vilici.

Nažalost, vađenje karioznog mlečnog zuba ponekad može biti jedino moguće rešenje.

Ono na šta je naša stomatološka ordinacija posebno ponosna je upravo rad sa decom. Posebnu pažnju posvetili smo najmlađima,Izdvajamo od tretmana zalivanje fisura na stalnim sesticama koje se pojavljuju vec oko seste godine metodom koja je lagodna i bezbolna kao i plombe u boji koje oslobadjaju fluor itd.

Ostale stomatološke usluge: